Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Kookhulp
Hoe kook ik?
Hoe bak ik in een koekenpan?
Hoe roerbak of wok ik?
Hoe stoof ik?
Hoe stoom ik?
Hoe fruit ik?
Hoe gril ik?
Hoe braad ik?
Hoe smoor ik?
Hoe gebruik ik de airfryer?
Hoe gebruik ik de oven?
Hoe gebruik ik de barbecue?
Hoe gebruik ik de magnetron?
Hoe gebruik ik de frituurpan?
Hoelang kook ik groente?
Hoe kook ik zonder zout toe te voegen?
Hoe ontdooi ik?
Keramisch of inductie?
Zelf kruidenmixen maken
Zelf sauzen maken
Hoeveel gram is een theelepel en eetlepel?
Kookhulp
Wil je beter leren koken? Wij helpen je graag om stap voor stap te leren koken, bakken, grillen en wokken. Ook lees je hoe je de airfryer, oven, magnetron en barbecue het beste gebruikt. Of je nu een beginnende kok bent of een masterchef in de dop, de tips en tricks in deze kookhulp zijn handig voor iedereen. Schort om en snel de keuken in!
Kooktechnieken
Hoe kook ik?
Hoe gebruik ik de airfryer?
Hoe bak ik in een koekenpan?
Hoe stoof ik?
Hoe wok ik?
Hoe gebruik ik de magnetron?
Hoe braad ik?
Geschikt voor... Materiaal? ...mals vlees dat een langere tijd nodig heeft om gaar te worden. Zo is braden een goede techniek...
Hoe stoom ik?
Geschikt voor... Materiaal? …vis, groente, rijst en couscous. Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. ...
Hoe gril ik?
Bij grillen denk je al gauw aan grillstreepjes op je eten. Maar gegrild eten hoeft geen streepjes te hebben, dat hangt af van het materiaal. De hoge temperatuur bij het grillen...
Hoe gebruik ik de oven?
Met bakken in de oven maak je gerechten bruin en gaar. Hier hebben we het over het bakken van deeggerechten. Ovenheerlijk! Stap voor stap bakken in de oven ...
Hoe gebruik ik de barbecue?
Geschikt voor... Materiaal? klein vlees, zoals rundersteak, koteletjes, worstjes ...
Hoe fruit ik?
Geschikt voor... Materiaal? …ui, knoflook, groente, kruiden en specerijen. Koekenpan, soeppan...
Hoe gebruik ik de frituurpan?
Je maakt een gerecht goudgeel en knapperig door onderdompeling in heet vet of hete olie. Frituren is altijd een minder gezonde bereidingswijze, maar lekker voor af en toe.
Tips voor in de keuken
Duurzaam in de keuken
Energie besparen in de keuken betekent winst voor het milieu én je portemonnee. Lees wat jij kunt doen.
Veilig in de keuken
Door in de keuken veilig te werken kun je een voedselvergiftiging voorkomen. Weet jij waar je op moet letten?
Handige kookvideo's
Eieren koken | Kook mee met Maryam
Groente wokken | Kook mee met Maryam
Courgettesoep maken | Kook mee met Maryam
Bekijk meer
Op ons YouTube-kanaal vind je nog veel meer recept- en kookvideo's.
Naar YouTube
Aan de slag!
Zelf kruidenmixen maken
Van Italiaanse kruidenmix tot kruidenmix voor nasi.
Zelf sauzen en dips maken
Guacamole, pastasaus, tzatziki, pesto en meer.
Zelf granola maken
Lekker voor door je yoghurt of kwark. Zo start je de dag gezond!
Makkelijke en gezonde recepten
Kies uit meer dan 2.000 heerlijke recepten.
Veelgestelde kookvragen
Hoelang kook ik groente?
Elke groente heeft weer een andere kooktijd. Hoelang moet je bijvoorbeeld broccoli, witlof of wortels koken voordat het gaar is?
Hoe gebruik ik minder zout?
Gebruik in plaats van zout andere smaakmakers om je eten op smaak te brengen, zoals kruiden en specerijen. Lekker én beter voor je gezondheid!
Hoeveel per persoon?
Precies genoeg pasta, rijst, aardappelen of peulvruchten koken kan lastig zijn. Hoeveel gram heb je per persoon ongeveer nodig?
Hoeveel gram is een eetepel?
Een eetlepel, een theelepel, een handje... In recepten staan allerlei maten en gewichten. Hoeveel wordt daar precies mee bedoeld?
Alle vragen over koken en bewaren