Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

In stappen naar een gezondere en duurzamere omgeving

Elke omgeving met eten en drinken noemen we een eetomgeving. Denk aan het bedrijfsrestaurant, treinstation, tankstation, stadion en festivalterrein. Maar ook het ziekenhuis, de bibliotheek en het zwembad. Help mensen in deze eetomgevingen om gezonder en duurzamer te kiezen! Hoe? Door je aanbod stap voor stap aan te passen richting de Schijf van Vijf en de gezondere en duurzamere keuzes opvallend en aantrekkelijk te presenteren.

De invloed van de eetomgeving

Veel mensen willen gezondere keuzes maken. Hoe help je ze daarbij?

Richtlijn Eetomgevingen

De Checklist Richtlijn Eetomgevingen helpt om eetomgevingen in stappen gezonder én duurzamer te maken.

Gezondere keuzes

Om het aanbod gezonder te maken volgens de Richtlijn Eetomgevingen zorg je dat er meer gezondere keuzes zijn. Bekijk de uitleg.
 
 
 
 

Iedereen doet mee

Hoe meer organisaties meedoen, hoe makkelijk het voor mensen wordt om gezonder en duurzamer te eten. Vele partijen werken met onze Richtlijn Eetomgevingen. Voor deze 4 settings bieden wij of JOGG nog wat anders.

Gezonde Schoolkantine

Schoolkantines bieden we aparte ondersteuning in het werken met onze richtlijn.

Werken aan de sportomgeving

Wil jij aan de slag met jouw sportlocatie of -evenement? JOGG helpt met Team:Fit en een checklist op basis van onze richtlijn.

Maaltijdaanbieders ouderen

Bekijk onze informatie en inspiratie voor maaltijdaanbieders die werken aan een beter aanbod.

Handvatten voor gemeenten

Gemeenten kunnen onze checklist gebruiken. En ze kunnen nog meer doen voor hun inwoners. Bekijk de handvatten.
 
 

Lees ook:

  • Invloed fysieke omgeving op eetgedrag De leefomgeving bepaalt vaak direct of gezond gedrag mogelijk is. Met omgeving bedoelen we bijvoorbeeld thuis, school, buurt, werkplek, kantine, (tank)station en supermarkt.
  • Omgaan met verleidingen Elke dag maken we veel eetkeuzes. En die keuzes maken we niet allemaal bewust. Bijvoorbeeld geuren, reclame, aanbiedingen of een open koektrommel: het kan je allemaal verleiden...