Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Over het Voedingscentrum

In Nederland wordt al sinds 1941 voorlichting gegeven over goed eten door het Voedingscentrum (dat toen nog Voorlichtingsbureau van den Voedingsraad heette). Sindsdien is er veel veranderd. Het aanbod van eten en drinken is enorm gegroeid: op steeds meer plekken kun je voedsel de hele dag door kopen. Juist in deze tijd is voorlichting nodig over wat goed eten is. Daarvoor krijgen we voor 100% subsidie vanuit de overheid. 
Bij het Voedingscentrum staat gezond en duurzaam eten centraal

Hoe werken we?

Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het bekende voorlichtingsmodel Schijf van Vijf is één van de manieren om voorlichting te geven, maar het Voedingscentrum doet veel meer.

Daarvoor krijgen we voor 100% subsidie vanuit de overheid. We nemen geen geld aan van bedrijven. Wij kunnen daardoor zonder commercieel belang praktische informatie geven.

Lees meer over hoe we werken
Bekijk het jaarverslag 2023

De kracht van de Schijf van Vijf

De basis van de Schijf van Vijf is simpel, maar er steekt veel achter. We willen mensen namelijk het beste objectieve voorlichtingsmodel over voeding voorschotelen dat de wetenschap te bieden heeft. Betrouwbaar en helemaal ‘van nu’. Lees het hele verhaal achter de Schijf van Vijf.

Wie zijn wij?

Op het Voedingscentrum werken ongeveer 80 enthousiaste mensen: diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, communicatieprofessionals en mensen met het broodnodige verstand van administratie en ICT.

Vanuit de overheid hebben wij een opdracht meegekregen: help consumenten bij het maken van gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuzes. Dat doen we door voorlichting direct op consumenten te richten én door professionals, die in bijvoorbeeld de zorg en welzijn werken, te voorzien van informatie.

Lees meer over wie wij zijn
Lees onze columns

Werken bij het Voedingscentrum

Zoek jij een uitdagende baan of stage, waarbij voeding de hoofdrol speelt? Bekijk ons overzicht van vacatures en stages.

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met het Voedingscentrum. Neem voor persoonlijk advies contact op met een diëtist of gewichtsconsulent. Bekijk hoe je contact kunt opnemen met het Voedingscentrum.

Over de site

Wat doet het Voedingscentrum met persoonlijke gegevens en hoe zit het met zogenoemde cookies op de website? Op deze pagina over privacy geven we tekst en uitleg.