Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wie zijn wij?

Op het Voedingscentrum werken ongeveer 75 enthousiaste mensen. Diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, maar natuurlijk ook communicatieprofessionals en mensen met het broodnodige verstand van administratie en ICT.

Onze medewerkers schrijven regelmatig columns over uiteenlopende onderwerpen. We stellen een aantal medewerkers aan je voor:

Woordvoerders

Voor al je persvragen over voeding ben je bij onze woordvoerders aan het goede adres. Stel je persvraag.

Patricia Schutte

Patricia Schutte

Woordvoerder
Meer over Patricia
Met passie geeft Patricia informatie en tips aan elke journalist die iets wil weten over ons eten en drinken. Ze heeft jarenlange ervaring als woordvoerder op het gebied van voeding en gezondheid, voedselkwaliteit en veilig eten. Patricia studeerde Voeding en Diëtetiek. 
sluiten
Lolkje de Vries

Lolkje de Vries

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Lolkje

Lolkje kent het medialandschap door en door én heeft een grote interesse in voeding. Als woordvoeder en social media redacteur is ze bij het Voedingscentrum daarom perfect op haar plek. Lolkje wil dat iedereen het verhaal achter voeding kent. En met haar studies geschiedenis en journalistiek weet ze als geen ander hóe ze die verhalen kan vertellen. Ze is fan van alle mooie receptfoto’s op social media, want ze weet ook: een beeld zegt soms net zoveel als 1.000 woorden.

sluiten
Anne Lutgerink

Anne Lutgerink

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Anne

Als dochter van 2 biologen is interesse in de gezondheid van de mens en natuur er met de paplepel ingegoten. Anne wil mensen helpen om in kleine stappen gezonde, duurzame en veilige keuzes te maken in wat ze eten. Met een achtergrond in communicatie, social media en woordvoering vertaalt ze dat met plezier naar woord én beeld.

 
sluiten
Caroline Ubachs

Caroline Ubachs

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Caroline
Caroline werkt als interim woordvoerder en redacteur social media bij het Voedingscentrum. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring als persvoorlichter en communicatieadviseur bij diverse organisaties en bedrijven. Ze is erg enthousiast dat ze in deze opdracht mag bijdragen om Nederland bewuster te maken van het belang van gezonde voeding, voedselverspilling en voedselveiligheid.
sluiten
Tara Eikenaar

Tara Eikenaar

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Tara
Met een achtergrond in de journalistiek kent Tara de kracht van verhalen in woord en beeld. Dit zet ze graag in om bij te dragen aan betrouwbare informatie over gezonde, duurzame en veilige voeding. Met passie en enthousiasme is Tara woordvoerder en social media redacteur bij het Voedingscentrum.  
sluiten

Experts

We hebben experts in dienst die alles weten over gezond, veilig en duurzaam eten. Samen zorgen zij ervoor dat onze info up-to-date blijft. Enkele van onze experts:

Dr. Ir. Iris Groenenberg

Dr. Ir. Iris Groenenberg

Expert voeding en gezondheid
Meer over Iris

Iris wil mensen inspireren om de gezonde keuze te maken. Hoe? Door te laten zien op welke manieren je in kleine stappen je eetpatroon kan veranderen. En door fabels te ontkrachten. Dat doet ze altijd in heldere taal. Ze studeerde Voeding en Diëtetiek in Nijmegen en vervolgens Voeding en Gezondheid in Wageningen. Ze promoveerde in Leiden. Daar onderzocht ze waarom kwetsbare groepen wel of juist niet meedoen aan een onderzoek naar hun gezondheid. 

sluiten
Dr. Liesbeth Velema

Dr. Liesbeth Velema

Expert voeding en gedrag
Meer over Liesbeth
Liesbeth wil dat gezond en duurzaam eetgedrag makkelijk is en vanzelfsprekend. Essentieel daarin is de eetomgeving. Zij wil aanbieders van eten stimuleren om het gezonde en duurzame aanbod te vergroten en dit steeds normaler te maken. Dat doet ze door partijen uit de praktijk te betrekken en te begrijpen hoe die werken. Ze studeerde Bewegingswetenschappen in Groningen en Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Ze promoveerde aan de VU op de effectiviteit van strategieën in het bedrijfsrestaurant op gezond aankoopgedrag.
sluiten
Ir. Marije Seves

Ir. Marije Seves

Expert duurzaam eten
Meer over Marije
Marije wil de gezondheid van zowel mensen als de aarde waarborgen, voor nu en later. Dat doet ze door mensen te inspireren om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Ze studeerde Voeding en Diëtetiek in Groningen en vervolgens Voeding en Gezondheid in Wageningen. Het verkleinen van de voedselafdruk is een rode draad door haar leven. Ze werkt sinds 2014 aan thema’s om mensen gezonder en duurzamer te laten eten, eerst bij het RIVM en Wageningen Universiteit, en nu bij het Voedingscentrum. 
sluiten
Ir. Wieke van der Vossen

Ir. Wieke van der Vossen

Expert voedselveiligheid en etikettering
Meer over Wieke
Voedselveiligheid is de rode draad in de loopbaan van Wieke. Sinds 2010 zet ze zich daar bij het Voedingscentrum dagelijks voor in. Haar missie: zoveel mogelijk voorkomen dat mensen ziek worden van eten. Ze studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University. Momenteel doet ze in deeltijd daar promotieonderzoek naar de link tussen het gedrag van mensen in de keuken en welke handelingen kunnen leiden tot een voedselinfectie. Inzicht om de voorlichting nog beter te kunnen doen. 
sluiten
Suzanne Jacobs

Suzanne Jacobs

Culinair expert
Meer over Suzanne
Suzanne laat graag zien hoe je op een makkelijke manier gezonde gerechten kunt maken. Op onze website zijn een heleboel recepten van haar te vinden. En op YouTube en Instagram staan receptvideo’s vol handige kooktips. Een gezonde twist geven aan populaire recepten vindt ze de leukste uitdaging. Zo toverde ze klassiekers als de kapsalon, moussaka en broodje shoarma om tot smakelijke gezonde happen. Ze studeerde Voeding en diëtetiek en Gezondheidswetenschappen in Amsterdam en volgde daarna een koksopleiding. 
sluiten

Managementteam

Naast kennis over voeding, is ook verstand van bedrijfsvoering onmisbaar. Het MT is verantwoordelijk voor het beleid van het Voedingscentrum.
Dr. ir. Gerda Feunekes

Dr. ir. Gerda Feunekes

Directeur
Meer over Gerda
Consumenten nog beter stimuleren tot een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze: dat is het doel dat Gerda nastreeft voor het Voedingscentrum. Ze studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen University en deed daar ook haar promotieonderzoek. Ze is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag en publiceerde ruim 40 wetenschappelijke artikelen.
sluiten
Jovanka Vis

Jovanka Vis

Manager kennis en communicatie
Meer over Jovanka
Jovanka wil mensen helpen met gezonder, veiliger en duurzamer eten. Elke stap naar goed eten geeft al winst voor gezondheid en de aarde. Om consumenten optimaal te bedienen draagt ze zorg voor onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Of mensen nu op de website komen, op sociale media zitten of liever een boek of folder lezen: iedereen heeft recht op betrouwbare en heldere informatie. Ze is lid van het MT sinds 2011 en werkt al sinds 2006 bij het Voedingscentrum.
sluiten
Drs. Margret Ploum

Drs. Margret Ploum

Manager programma's
Meer over Margret
Margret droomt van generaties die opgroeien in een omgeving waar gezond eten vanzelfsprekend is. Ze startte in 2006 bij het Voedingscentrum en leidde diverse projecten, zoals de Gezonde Schoolkantine, 50-Plussers en Gezond Gewicht. Sinds 2017 streeft ze haar droom na als hoofd van de programma’s Voedselkwaliteit en Gezond door het Leven. Ooit studeerde ze Engelse Taal- en Letterkunde, het verbaast dan ook niet dat ze overtuigd is van de kracht van het woord: heldere informatie is voor haar een onmisbaar ingrediënt.
sluiten
Ir. Jelle Jager

Ir. Jelle Jager

Manager bedrijfsvoering
Meer over Jelle

Jelle werkt sinds 2006 voor het Voedingscentrum. Als manager Bedrijfsvoering zet hij zich in voor een optimaal ingerichte organisatie en een transparante jaarrekening. Dat vindt hij extra belangrijk, omdat het Voedingscentrum uit publieke middelen gefinancierd wordt. Verder zorgt Jelle voor een werkplek die veilig, duurzaam en gezond is: dezelfde missie die het Voedingscentrum voor voeding nastreeft. Tevreden medewerkers zijn het gevolg.

sluiten

Raad van Toezicht

Het Voedingscentrum is een stichting en heeft een Raad van Toezicht. Zij adviseren het bestuur en houden toezicht op bijvoorbeeld de bestuurder, de statuten en de jaarverslagen.

Schoolkantine Brigade

MBO- en VO-scholen die een Gezonde Schoolkantine willen, roepen de hulp in van de Brigade. Deze komt langs met persoonlijk advies over het aanbod in de kantine en/of de automaten.

Alle leden van de Schoolkantine Brigade hebben een achtergrond als diëtist
Twitter: @GezondeBrigade