Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezonder en duurzamer kindermenu in de horeca

Wil je stappen zetten richting een gezonder en duurzamer kindermenu? Ga aan de slag met onze menukaart. De menukaart laat zien hoe je met kleine stappen een gezonder en duurzamer menu voor kinderen van 3 tot 12 jaar op de kaart kan zetten. Laat je inspireren en kijk wat voor jouw horecaonderneming passend is. Elke stap richting de Schijf van Vijf telt.

De menukaart biedt ook tips voor een aantrekkelijke presentatie. Zo is het voor je gasten een feestje om uit eten te gaan én draag je bij aan een gezondere en duurzamere wereld!

Bekijk en download de menukaart

Bekijk de menukaart hieronder. Via de blauwe knop kun je hem gratis downloaden. We stellen je voor het downloaden 3 korte vragen. Deze zijn niet verplicht om te beantwoorden.

Gezond eten voor gezonde kinderen

Als kinderen al vroeg gezonde eetgewoonten aanleren, helpt dat bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. Zo groeien ze op tot fitte en sterke volwassenen. Bovendien hebben kinderen energie en voedingsstoffen nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat ze eten en drinken volgens de Schijf van Vijf. Ook een gezond toetje kan erbij horen, bijvoorbeeld magere of halfvolle yoghurt met fruit.

Aan de slag

Gebruik de menukaart als inspiratie. Op de eerste pagina staan voorbeelden van gerechten en dranken die je kunt toevoegen aan jouw eigen kindermenu. Algemene tips om je aanbod en presentatie door te ontwikkelen staan op de tweede pagina. Welke tips kun jij makkelijk in de praktijk brengen? Bespreek met je team alle ideeën en ga samen aan de slag. Door de taken te verdelen houd je iedereen betrokken en kom je sneller tot resultaat.

Kinderen betrekken

Bij het ontwikkelen van een gezonder kindermenu kun je kinderen betrekken. Bijvoorbeeld door samen te werken met een school uit de buurt. Als je de doelgroep betrekt bij je plannen en ideeën weet je zeker dat het menu aansluit bij de wensen van de kinderen zelf. Maak hierbij gebruik van de tips op de menukaart. Lees meer over koken met kinderen.

Vragen?

Stel je vraag aan onze Adviseurs Eetomgevingen. Zij helpen je graag!

gezonde gerechten voor kinderen