Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Schijf van Vijf voor professionals

Gezond en duurzaam in jouw voorlichting

Wat kan je vooral eten, in welke hoeveelheden? En wat kan er een klein beetje bij? De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum laat zien wat de essentie van gezond en duurzaam eten is. Het biedt een optimale combinatie van producten die gezondheidswinst opleveren en die zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen. In grote lijnen eet je met de Schijf van Vijf ook duurzaam. Alles grondig wetenschappelijk onderbouwd natuurlijk.

Op deze pagina zetten we alles op een rij wat voor elke professional van belang kan zijn.

De basis voor jou en voor wie jij helpt

Dit is de Schijf van Vijf

Gezond en duurzaam eten met de Schijf van Vijf: wat is dat, hoe doe je dat, waar begin je? Je ontdekt het op de consumentenpagina's.

Kracht Schijf van Vijf

De basis van de Schijf van Vijf is simpel, maar er steekt veel achter. Lees het hele verhaal.

Duurzaam én gezond

Gezond en duurzaam eten zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe komt dit samen in de Schijf van Vijf?
 
 

Handige materialen

Richtlijnen Schijf van Vijf

Bekijk de onderbouwing van de Schijf van Vijf. Je vindt hier ook wat andere achtergronddocumenten.

Materialen en tools

We bieden handige hulpmiddelen. Van folder tot poster. Van app tot boek.

Diverse eetculturen

Gebruik deze checklist voor gesprekken met cliënten van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse achtergrond.
Meer handige materialen vind je op onze andere professionalspagina's, bijvoorbeeld over eten bij ziekten, over gezonde en duurzame eetomgevingen en alles voor het onderwijs.
 
 
 
 

Video's over de Schijf van Vijf

Eten met de Schijf van Vijf

Wat is gezond en duurzaam eten volgens de Schijf van Vijf?

De vakken van de Schijf van Vijf

Onze experts Iris en Marije lopen in deze video alle vakken langs.

Zo gaan gezond en duurzaam samen

Welke keuzes kun je maken die goed zijn voor jezelf én het milieu?