Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Waarop zijn de adviezen van het Voedingscentrum gebaseerd? Een grondige en wetenschappelijke onderbouwing van de Schijf van Vijf vind je in de documenten op deze pagina.

Richtlijnen Schijf van Vijf

De Richtlijnen Schijf van Vijf zijn de onderbouwing van de Schijf van Vijf. Ze bestaan uit een praktische vertaling van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, aangevuld met specifieke adviezen voor voldoende energie en voedingsstoffen.

Bekijk de Richtlijnen (pdf 11,4 MB).

Internationale toetsing

De ontwikkeling van de adviezen in de Schijf van Vijf is gepubliceerd in Public Health Nutrition, een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift. Dat betekent dat de onderbouwing van onze adviezen is getoetst en erkend door (internationale) onderzoekers.

Bekijk de publicatie (pdf 720 kB, Engelstalig)

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.