Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe fruit ik?

Vaak staat bij recepten dat je een ui moet fruiten. Maar hoe doe je dat precies? Bij fruiten bak je ui zachtjes in wat vloeibaar vet, zodat de smaken goed vrij komen. Dit kun je ook doen met knoflook, groente, kruiden en/of specerijen. Zo heb je een smaakvolle basis voor je gerecht.

Stap voor stap fruiten

  1. Snijd het ingrediënt dat je gaat fruiten, bijvoorbeeld een ui, goed fijn.
  2. Verwarm een eetlepel olie of vloeibare margarine in een koekenpan, braadpan of soeppan.
  3. Voeg het fijngesneden ingrediënt toe en bak dit op een lage temperatuur. Blijf goed roeren en laat het niet te bruin kleuren.

Wat betekent glazig?

In recepten staat soms dat je de ui glazig moet fruiten. Glazig betekent dat de ui een geel/goude kleur krijgen.

Makkelijke, gezonde en lekkere recepten

Tijd om de keuken in te duiken. Wat ga jij maken? Wij hebben wat lekkere recepten voor je op een rijtje gezet waarbij je start met het fruiten van een aantal ingrediënten.

Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/sla-wrap-met-paddenstoelen.aspx">Sla-wrap met paddenstoelen</a> Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/spaghetti-met-tomaten-linzensaus.aspx">Spaghetti met tomaten-linzensaus</a> Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/karbonade-met-3-soorten-ui.aspx">Karbonade met 3 soorten ui</a> Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/pilav-met-kruiden-en-noten.aspx">Pilav met kruiden en noten</a> Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kerrienoedels-met-vis-en-groente.aspx">Kerrienoedels met vis en groente</a> Bekijk het recept voor: <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kippensoep-met-rijst.aspx">Kippensoep met rijst</a>