Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Broodje hummus met rode bietjes en rucola

Zoek een ander recept

De bietjes en rucola geven het broodje kleur én extra veel smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • peper
  • 1 gaar bietje
  • handje rucola
  • 2 volkorenbroodjes

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  2. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olie, een eetlepel citroensap en wat peper door.
  5. Schil het bietje en rasp het grof.
  6. Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de hummus en verdeel er de geraspte biet en de rucola over.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 375 kcal 375 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.