Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rode bonensalade

Rode bonensalade

Deze bonensalade maak je met kidneybonen, tomaatjes, radijs en rode sla. Lekker met volkoren stokbrood.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt tijm
  • peper
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
  • 1 bos radijs
  • ½ volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
  4. Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
  5. Maak de groente schoon. 
  6. Halveer de tomaatjes, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
  7. Meng de groente door de bonen en zet de salade even koud weg.
  8. Snijd het stokbrood in plakken en geef het erbij.

Ingrediënten over?

Ui
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Radicchio is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept