Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode bonensalade

Deze bonensalade maak je met kidneybonen, tomaatjes, radijs en rode sla. Lekker met volkoren stokbrood.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt tijm
  • peper
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
  • 1 bos radijs
  • ½ volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
  4. Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
  5. Maak de groente schoon. 
  6. Halveer de tomaatjes, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
  7. Meng de groente door de bonen en zet de salade even koud weg.
  8. Snijd het stokbrood in plakken en geef het erbij.

Ingrediënten over?

Ui
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radicchio heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 330 kcal 330 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept