Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mijn Eetmeter: app en online

Wil je gezonder eten? Of gewoon inzicht krijgen in wat je eet? Het eetdagboek Mijn Eetmeter helpt. Je krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en je kunt bekijken in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Je kunt je gewicht bijhouden met een ingebouwde BMI-meter. En wil je afvallen? Mijn nieuwe balans binnen Mijn Eetmeter biedt hulp.

Mijn Eetmeter-app

Download in:

Google Play
App store

In de app Mijn Eetmeter voeg je makkelijk producten toe met een barcode-scanner. Er staan ruim 120.000 producten in de app. De app is ruim 2,5 miljoen keer gedownload.

Mijn Eetmeter online binnen Mijn Voedingscentrum

Mijn Eetmeter kun je ook online invullen binnen Mijn Voedingscentrum.

Wat biedt Mijn Eetmeter?

In Mijn Eetmeter vind je onder andere:

  • Voedingsstoffen-advies. Krijg je voldoende energie, eiwitten, koolhydraten en vetten binnen? En niet te veel zout en verzadigd vet? Je kan ook vitamines en mineralen selecteren die jij wil bijhouden.
  • In hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Je krijgt direct advies op maat. Bijvoorbeeld welke producten je kunt inwisselen door een gezondere variant. Of dat je misschien ergens wat meer of minder van kan eten.
  • Een BMI-meter: hoe gezond is jouw gewicht? We geven je feedback.
  • Een beweegmeter: haal jij de aanbevolen 150 minuten per week?
  • Mijn nieuwe balans: hulp bij afvallen. We vragen je om het eetdagboek, je beweging en jouw gewicht bij te houden. Daarmee brengen we jouw voortgang in beeld en helpen we je met tips en advies.

Bekijk uitgebreid wat je allemaal kunt doen in de handleiding Mijn Eetmeter en met Mijn nieuwe balans

6 voordelen van Mijn Eetmeter

1. Altijd actueel

In Mijn Eetmeter vind je algemene voedingsmiddelen, maar ook veel merkproducten. Mijn Eetmeter haalt de productinformatie uit de Levensmiddelendatabank. De productinformatie van merkproducten in deze databank krijgen we direct van fabrikanten. Passen de fabrikanten het etiket aan, dan krijgen wij dus automatisch de meest actuele productgegevens.

2. Helemaal gratis en zonder commercieel belang

Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden.

3. Voedingswaarde zoals je het eet

Staan op het etiket de waarden van de rauwe pasta, dan rekenen wij dit in Mijn Eetmeter voor je om. Of als je groente eet, dan kun je kiezen of je dit rauw of gewokt eet bijvoorbeeld.

4. Advies ook op vitamines en mineralen

Op het etiket staat hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, zout en soms ook vezels er in het product zit. In Mijn Eetmeter krijg je voor deze voedingsstoffen direct een advies op maat. Maar je kunt in Mijn Eetmeter ook letten op vitamines en mineralen. Wij koppelen namelijk alle producten aan algemene voedingswaarden. Zo kunnen wij je inzicht geven in heel veel voedingstoffen.

5. Volgens de Schijf van Vijf

Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, bieden we een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen.

6. Link met de app ‘Kies ik Gezond?’

Gebruikers van onze ‘Kies ik Gezond?’-app kunnen producten vanuit die app favoriet maken in Mijn Eetmeter. In deze app zie je per product of het in de Schijf van Vijf staat.