Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bespaartips

Goedkope recepten en andere tips om te besparen

Wil of moet jij geld besparen op je eten? We denken graag met je mee. We geven hier allemaal tips. En we hopen dat al deze tips bij elkaar een verschil maken.

Goedkopere recepten en dagmenu's

15 recepten onder € 1,50

Een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten kan best een uitdaging zijn met de stijgende prijzen. Om je te helpen hebben we 15 goedkope recepten op een rijtje gezet.

Recepten van € 2,25 of minder

Ook hebben we ruim 260 recepten op onze website staan voor € 2,25 of minder. Bekijk al deze budgetrecepten.

Goedkope dagmenu's

Bekijk 4 voorbeelden van goedkope dagmenu's: voor elk seizoen één. Deze budget dagmenu’s kosten ongeveer € 5,50 tot € 7,00 per persoon.
 
 

Budgettips bij het koken en kopen

Koken met restjes en kliekjes

Tip: investeer in bewaarbakjes (vaak ook in de kringloop te vinden). Dan kun je restjes en kliekjes goed bewaren en gebruiken. Bekijk onze tips.

Tips voor in de keuken

Het kan helpen om zuinig te koken en je boodschappen op de juiste manier te bewaren. Wie minder voedsel verspilt, kan tot wel € 120,- besparen per persoon per jaar.

Bespaartips voor in de winkel

Bekijk onze 10 budgettips om goedkoper boodschappen te doen. Wat helpt jou?
 
 

Meer tips bij besparen

Koken voor 1 of 2 personen

Als je voor 1 of 2 personen kookt, zijn de hoeveelheden die je koopt of kookt vaak te veel. Wat kun je het beste doen? Op deze pagina vind je tips.

Besparen op een veilige manier

De hoge prijzen kunnen ervoor zorgen dat je keuzes maakt die de kans op een voedselinfectie vergroten. Hoe kun je geld besparen op een veilige manier?

Kookboek Lekker voor weinig

Wil je minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gezond eten? Met de recepten uit dit boek zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
 
 
 
 
 
 
Waarom deze pagina?

Volgens het Nibud zijn de kosten voor gezonde voeding voor een gezin (in dit geval bestaande uit een vrouw en een man jonger dan 50 jaar, een kind van 12 en een kind van 7 jaar oud) € 16,04 per dag. Dat komt neer op ongeveer € 112 per week (prijspeil juli 2022).

En dat heeft niet iedereen te besteden. Wij zien de signalen dat het lastig kan zijn gezond te eten met deze hoge en toenemende prijzen voor basisbehoeften, zoals voeding en energie. Dit zouden we graag anders zien.

Gezonde voeding zou voor iedereen een makkelijke en betaalbare keuze moeten zijn. Wat wij kunnen doen is met je meedenken. Op onze website vind je bespaartips voor in de winkel en tijdens het koken. Kleine aanpassingen die samen toch een verschil kunnen maken.

sluiten