Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Beenham met appel

Door de beenham te garen met ui, appel, witte wijn en rozemarijn krijgt deze veel smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 beenhammetje, zonder zout (slager of supermarkt, ca. 500 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 appels
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Leg de ham in een ovenvaste schaal.
  3. Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.
  4. Snijd de knoflook in stukjes.
  5. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  6. Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over. Schenk de bouillon erbij en verdeel de margarine erover.
  7. Dek de schaal af.
  8. Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden
  9. Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren.
  10. Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.

Menusuggestie

Lekker met venkel en aardappelen uit de oven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 venkelknollen
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ui is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 435 kcal 615 kcal
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 20 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 20 gram
Vezels 4 gram 10 gram
Eiwit 60 gram 65 gram
Zout
0,4 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept