Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

In het regeerakkoord 2010 is een aantal bezuinigingen aangekondigd die ook voor het Voedingscentrum gevolgen hebben. De beide ministeries van VWS en EL&I zagen zich genoodzaakt om op de instellingssubsidie te bezuinigen. Daarnaast is door het Ministerie van VWS in het kader van de Landelijke nota Gezondheidsbeleid besloten te stoppen met massamediale Leefstijlcampagnes. Bovendien wordt ook bezuinigd op projectsubsidies.

Deze afname van de totale subsidie vormde de aanleiding voor een reorganisatie gericht op het afstoten van taken om zo te komen tot reductie in het aantal formatieplaatsen.

Het Voedingscentrum beantwoordt vanaf 2012 geen individuele vragen van consumenten meer en is gestopt met interne ondersteuning van literatuursearch.

Naast het afstoten van formatieplaatsen is ook gekozen voor een investering op een aantal gebieden. Dit zijn de website en social media, public affairs en onze netwerken en productmanagement.

Na de reorganisatie werken er 43 FTE bij het Voedingscentrum. In 2010 was dat 57 FTE.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.