Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zomerse knolletjessoep

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 raapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 eetlepels diepvries doperwtjes
  • bieslook

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil de raapjes en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig. Voeg de raapjes toe met 250 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de raapjes in ca. 6 minuten gaar.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Verdun met een scheutje water.
  5. Breng de soep met de doperwtjes weer aan de kook en laat de erwtjes gaar worden.
  6. Maak de soep op smaak met wat peper en klein geknipte bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht aardappelsalade met ei ensperzieboontjes

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Raapjes is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept