Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Voeding bij aandoeningen

Extra aandacht voor eten

Diabetes type 2

Wanneer je de diagnose diabetes type 2 (suikerziekte) krijgt, kan er een hoop voor je veranderen. Goed eten is nog nooit zo belangrijk geweest voor je lichaam en voor een fit gevoel.

Hart- en vaatziekten

Heb je een hart- en vaatziekte? Meestal is gezond eten dan onderdeel van je behandelplan, naast medicatie. Gezond eten draagt bij aan een goede zorg voor je lichaam en een fitter gevoel.

Hoe eet je gezond met een hart- en vaatziekte?

In de Schijf van Vijf staan producten die goed zijn voor hart en bloedvaten, zoals groente, fruit, volkorenproducten, noten en vis. Bekijk het filmpje.

 
 

Tools

Vind een diëtist

Voor een persoonlijk voedingsadvies en vragen over een gezond gewicht en afvallen kun je terecht bij een diëtist of een gewichtsconsulent.

Etiketten lezen

Of je nou minder calorieën, verzadigd vet of zout wilt binnenkrijgen; etiketinformatie geeft je een goede houvast. Vergelijk de etiketten en je kunt al snel een betere keuze maken.

Recepten op maat

Op onze receptensite vind je recepten die geschikt zijn voor speciale diëten. Denk aan recepten voor: diabetici, mensen met allergieën, intolerantie en een verhoogd cholesterol.
 
 

Uitgelicht

Lactose-intolerantie

Bij een lactose-intolerantie kun je het beste samen met gediplomeerde arts of diëtist een passend eetadvies opstellen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je niet te veel lactose eet.

Coeliakie

Heb je coeliakie of glutensensitiviteit? Mijd dan producten met gluten. Graanproducten bevatten vezels, ijzer, vitamine B1 en foliumzuur. Zorg ervoor dat je hier voldoende van binnenkrijgt.

Maag-darmklachten

Maag-darmklachten zijn klachten die te maken hebben met het spijsverteringskanaal. Sommige van deze klachten zijn op te lossen met een gezond voedingspatroon.
Vind folders over allergie en dieet.
 
 

Mijn Eetmeter

Voedzaam eten, genoeg bewegen, gezonde gewoonten aanleren. Hoe blijf je nou het beste gezond en fit? Hier vind je al onze handige digitale hulpmiddelen. Maak een gratis account aan en begin.

Mijn gewicht

Je gewicht zegt veel over je gezondheid. Ondergewicht en overgewicht zijn niet gezond. Je hebt meer kans op bepaalde ziekten. Duidelijke informatie helpt je een gezond gewicht te behalen en te houden.