Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

E-learning voor huisartsen

Ben je huisarts of praktijkondersteuner en wil je aan de slag met voedingsvoorlichting? Start dan nu met de e-learning van het Voedingscentrum. Maak een account aan op onze leeromgeving-pagina en krijg zo toegang tot de gratis (geaccrediteerde) e-learning. Veel succes!

Wat kun je verwachten?

In de basismodule leer je meer over de rol van gezonde voeding in de preventie en behandeling van de meest voorkomende ziektes en aandoeningen. Daarnaast krijg je inzicht in de wetenschap achter de Schijf van Vijf. Ook krijg je praktische hulpmiddelen aangereikt, inclusief ervaringen en tips uit de huisartsenpraktijk. Om zo mensen en patiënten te kunnen adviseren richting een duurzame en gezonde levensstijl.

De inhoud van de e-learning is samen met huisartsen en praktijkondersteuners opgesteld. De basismodule van de e-learning is nu beschikbaar. Vanaf volgend jaar zullen er ook verdiepende modules komen rond aandoeningen en/of doelgroepen.

Accreditatiepunten

Het doorlopen van de basismodule duurt inclusief de toets ongeveer 2 uur en is goed voor 2 accreditatiepunten. Voor praktijkondersteuners is de accreditatie al geactiveerd, voor huisartsen volgt de activatie zo snel mogelijk. Huisartsen kunnen de e-learning wel alvast doorlopen, de accreditatiepunten zullen later via de gegevens in het account worden toegekend.