Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

E-learning over voeding

e-learning over voeding voor de huisartsenpraktijk

Ben je huisarts of praktijkondersteuner en wil je aan de slag met voedingsvoorlichting? Of wil je hier als verpleegkundige, verpleegkundig specialist of verzorgende meer over weten? Volg dan de e-learning van het Voedingscentrum. Maak een account aan op onze leeromgeving-pagina en krijg toegang tot de gratis (geaccrediteerde) e-learning. Veel succes!

Wat kun je verwachten?

De basismodule

In de basismodule leer je meer over de rol van gezonde voeding in de preventie en behandeling van de meest voorkomende ziektes en aandoeningen. Daarnaast krijg je inzicht in de wetenschap achter de Schijf van Vijf. Ook krijg je praktische hulpmiddelen aangereikt, inclusief ervaringen en tips uit de huisartsenpraktijk. Om zo mensen en patiënten te kunnen adviseren richting een duurzame en gezonde levensstijl.

Nieuw: 3 verdiepende modules

Sinds december 2023 is de e-learning aangevuld met drie verdiepende modules over overgewicht, cardiometabole aandoeningen en gedragsverandering.

In de module over overgewicht wordt ingegaan op de oorzaken en gevolgen van overgewicht, evenals de behandeling en preventie ervan. Ook komen onderwerpen als gewichtsstigma en het bespreekbaar maken van overgewicht aan bod.

De module over cardiometabole aandoeningen gaat over voeding bij diabetes type 2, hart- en vaatziekten en chronische nierschade. Je leert meer over de risicofactoren van deze aandoeningen en krijgt handvatten voor het geven van passende voedingsadviezen.

Ten slotte geeft de module over gedragsverandering inzicht in hoe ons (eet)gedrag werkt, om zo patiënten te kunnen helpen hun eetgedrag te veranderen. Verschillende vormen van weerstand worden behandeld, inclusief tips om hiermee om te gaan.

Alle inhoud van de e-learning is samen met huisartsen en praktijkondersteuners opgesteld.

Accreditatiepunten

Het doorlopen van de basismodule duurt inclusief de toets ongeveer 2 uur en is goed voor 2 accreditatiepunten. De verdiepende modules duren elk ongeveer 1 uur en zijn goed voor 1 accreditatiepunt per module.

Als huisarts, praktijkondersteuner, verpleegkundige, verpleegkundig specialist of verzorgende krijg je de accreditatiepunten na het volgen van de e-learning toegekend.