Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Traktaties en kinderfeest

Een fruitspookje, crunchy groentespiesjes, een vrolijke vlinder… Dit is een greep uit onze feestelijke traktaties met een gezonde twist.

Leuk voor op school én thuis!

16 gratis kindertraktaties voor 4-13 jaar

Bekijk hieronder direct de traktaties of download de traktaties (pdf). Tip: print het uit en leg het neer op school voor andere ouders die gezonde traktatie-inspiratie nodig hebben.

Lees hoe je veilig je traktatie maakt op onze pagina over veilig eten. Want een voedselinfectie, dat is geen feestje.

Trakteren = feest

Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Trakteren mag ook, want jarig zijn is feest! Maar het is wel goed om traktaties voor op school klein te houden en niet te calorierijk te maken. Of geef in plaats van iets eetbaars een klein cadeautje.

Algemene traktatietips

  • Een cadeautje, zoals stuiterballen, potloden, fluitjes, stickers, kleurboekjes of bellenblaas.
  • Groente en fruit in een leuk jasje.
  • Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een doosje rozijnen, een handje naturel popcorn, soepstengel, een stukje peperkoek, een mini-eierkoek of een minirolletje of zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes.

Gezonde en creatieve traktaties voor als je kind jarig is.

Is er een schoolbeleid?

Bij voorkeur heeft een school een traktatiebeleid. Daarin staat wat er wel en niet getrakteerd mag worden. Is er geen beleid? Wijs de school eens op onze pagina over een voedingsbeleid.

Feestelijke uitjes voor je kind

Een bezoek aan een museum is een superleuk idee voor een kinderfeestje. En nog leerzaam ook. Zoek je nog ideeën? We hebben 2 suggesties voor je, allebei in het thema 'voeding'. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd (9-13 jaar). Deze uitjes zijn een feestje!

Kinderfeestje thuis

Tip: geef eens een themafeest over eten.