Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Voorbeelddagmenu's voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en 9 t/m 13 jaar

Hoe kan een eetdag van je kind eruitzien? Hoeveel geef je ongeveer op een dag? Om je te helpen staan op deze pagina 4 menu-ideeën. 
De voorbeelddagmenu's zijn echt richtlijnen en geen wetten. Elk kind heeft namelijk andere behoeftes. Geef een hoeveelheid die jouw kind prettig vindt. Dring nooit eten op, het bord hoeft niet leeg!
Alle menu’s bevatten de gemiddelde aanbevolen hoeveelheden. Naast de aanbevolen hoeveelheden uit de Schijf van Vijf is er in de menu’s ook wat ruimte voor producten die niet in de Schijf van Vijf staan, zoals een keer een zoet drankje of een klein koekje.

Dagmenu-ideeën voor een kind van 4 t/m 8 jaar

(klik op het plaatje! Het menu opent groot in een nieuw venster. Je kunt het menu dan ook uitprinten, leuk voor op de koelkast bijvoorbeeld)Let op: in het dagmenu staat een recept met een handje ongezouten noten of pinda's. Kinderen van 4-8 jaar kunnen zich nog verslikken in hele noten en pinda's. Eet rustig aan tafel en blijf er altijd bij als je ze hele noten geeft. Ben je onzeker, geef dan notenpasta of gemalen noten.

Dagmenu-ideeën voor een kind van 9 t/m 13 jaar

(klik op het plaatje! Het menu opent groot in een nieuw venster. Je kunt het menu dan ook uitprinten, leuk bijvoorbeeld voor op de koelkast)

Afmetingen in menu's voor beker en glas