Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Hoe maak ik een 'groene' cappuccino?

Zuivel heeft veel invloed op ons klimaat. Gebruik daarom ongezoete verrijkte sojadrink of biologisch koemelk. Sojadrink is duurzamer, omdat voor de productie minder land en water nodig is. Daarnaast is de uitstoot van broeikasgassen en meststoffen lager. Door ongezoete verrijkte sojadrink te gebruiken, serveer je je gasten en duurzame en gezonde drank.

Kies voor duurzame koffie met het Biologisch, Fairtrade of Rainforest Alliance keurmerk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van duurzame productiemethoden met het behoud van de natuurlijke ecosystemen.

Benieuwd welke andere dranken gezonde keuzes zijn voor mens én milieu? Bekijk het in het onderdeel 'Dranken' van de Checklist Richtlijn Eetomgevingen: