Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe maak ik een 'groene' cappuccino?

Zuivel heeft veel invloed op ons klimaat. Gebruik daarom ongezoete verrijkte sojadrink of melk met een Topkeurmerk Klimaat. Sojadrink is duurzamer, omdat voor de productie minder land en water nodig is. Daarnaast is de uitstoot van broeikasgassen en meststoffen lager. Door ongezoete verrijkte sojadrink te gebruiken, serveer je je gasten en duurzame en gezonde drank.
Voor de minst klimaatbelastende koemelk kun je letten op het topkeurmerk Climate Neutral Certified. De producenten van melk met dit keurmerk stellen ambitieuze doelen om minder broeikasgas uit te stoten.

Kies voor duurzame koffie met het Fairtrade keurmerk en het Rainforest Alliance keurmerk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van duurzame productiemethoden met het behoud van de natuurlijke ecosystemen. Er is ook biologische koffie beschikbaar, herkenbaar aan het Europees biologisch keurmerk.

Benieuwd welke andere dranken gezonde keuzes zijn voor mens én milieu? Ga aan de slag met de Checklist Richtlijn Eetomgevingen en begin met het onderdeel ‘Dranken’.