Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe kan ik minder voedsel verspillen?

Voedselverspilling tegengaan, draagt bij aan een beter klimaat. In Nederland wordt een kwart van ons voedsel nooit geconsumeerd. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen.

Veel cateraars hebben al stappen gezet om voedselverspilling te verminderen. Maar wellicht kun je nog meer doen. Serveer bijvoorbeeld standaard ook een kleine portie voor minder grote eters. En geef korting op verse producten die eerder op moeten. Je kunt ook verspilling voorkomen, door restjes te verwerken in soepen of salades en warme gerechten alleen op bestelling te bereiden. Doorloop de Checklist Richtlijn Eetomgevingen om te zien waar je nu staat en welke stappen je (nog meer) kunt zetten om verspilling te verminderen.