Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Hoe geef ik groenten de hoofdrol in mijn gerechten?

Laat groenten schitteren door ze te grillen, blancheren of stomen en gebruik verschillende kruiden om hun smaak beter uit te laten komen. Voeg gezonde, plantaardige smaakmakers die een hartige smaak geven toe aan het gerecht. Denk aan: paddenstoelen, uien, tomaten, bleekselderij, wortel, verse of gedroogde kruiden, specerijen zoals gerookt paprikapoeder en pijnboompitten. Zo geef je een hoofdrol aan groenten.

Bekijk in onderstaand fragment hoe andere cateraars dat doen.

Teaserafbeelding voor video ''

Benieuwd naar de hele video met tips voor een gezond en duurzaam aanbod? Bekijk hem hier.

Teaserafbeelding voor video ''