Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond afvallen doe je zo

Gezonder eten, minder eten en meer bewegen: daarmee val je af. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Op deze pagina staat alles bij elkaar wat jou kan helpen.

Heel veel succes!

Wat en hoeveel kun je eten tijdens het afvallen?

Ook als je afvalt eet je volgens de Schijf van Vijf. Je maakt daarbinnen slimme keuzes en je let op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Lees alles over afvallen met gezonde voeding.

Afvallen met lekker eten

Boodschappen doen, recepten en dagmenu’s

Gebruik tijdens het afvallen onze tips voor het boodschappen doen, onze caloriearme recepten en de voorbeelddagmenu’s. Dit geeft houvast en inspiratie: tijdens het afvallen kun je nog steeds lekker eten!

Moeilijke momenten

Ook dat hoort bij het afvallen: momenten waarop het even niet meer lukt. En dat geeft niet! Je kunt de draad altijd weer oppakken. Laat je niet ontmoedigen en blijf aardig voor jezelf. En vier vooral ook je successen. Iedere kilo die je verliest is een hele prestatie. Wil je hulp om door de moeilijke momenten heen te komen? Lees vooral deze pagina’s goed door.

Bewegen

Om af te vallen adviseren we je ten minste 60 minuten per dag actief bezig zijn, op het liefst alle dagen van de week. Door te sporten of te bewegen verbrand je meer calorieën en het is belangrijk om fit en gezond te blijven. Daarnaast blijf je makkelijker op een gezond gewicht na het afvallen. Lees meer over bewegen en afvallen.

Ervaringen van anderen

Hoe zijn anderen met succes afgevallen? Bekijk hun verhalen.

Volgende stap

Is het afvallen gelukt? Dan is het tijd voor de volgende en belangrijkste stap: op gewicht blijven. Daarvoor moet je blijvend je leefstijl aanpassen.