Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Turkse snijbonenstoofpot met rundvlees

Turkse snijbonenstoofpot met rundvlees

Het recept voor deze stoofpot is geschreven door Gülsah Kayar. "Dit gerecht is zeer populair bij Turken. In plaats van tomaat wordt ook wel een tomatenpuree gebruikt. Maar dit is het meest originele recept. Gerechten bereid met olijfolie zijn zeer populair in het westen van Turkije, denk bijvoorbeeld aan het Egeïsche- en Middellandse kustgebied."

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram runderreepjes
  • 150 gram bulgur

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in vieren.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en rasp ze.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olijfolie.
  5. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze kort. 
  6. Voeg de snijbonen, de geraspte tomaten en 100 ml warm water toe.
  7. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat in 30 minuten gaar worden.
  8. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Serveer de stoofpot met de bulgur.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar van diëtistenpraktijk Nutry

Gülsah Kayar weet wat ze doet in de keuken. Qua smaak natuurlijk. En als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Voor ons maakte ze een aantal recepten! 

Meer recepten van Gülsah:

Volkoren simit
Gevulde aubergines (Karniyarik uit de oven)
Warme Ayran soep (Sicak Ayran Asi Corbasi)
Gevulde Turkse paprika’s met bulgur (Bulgurlu biber dolmasi)
Turkse hartige pannenkoeken (Kaygana)
Courgette cake (Courgette mucver)
Mungbonen salade (Mas Fasulyesi Salatasi)
Gevulde abrikozen hapje (Kayisi Tatlisi) 
Turkse linzensoep (Mercimek corbasi)
Menemen (Turks ei met tomaat)
Ezogelin soep
Türlü (groentestoofpot met rundvlees)

Ingrediënten over?

Knoflook over? Bewaar knoflook koel en donker. Maak er deze lekkere knoflookchampignons mee. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Snijboon'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept