Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Turkse linzensoep (mercimek çorbasi)

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels tomatenpuree zonder zout
  • 2 theelepels peperpuree (biber salçası) of 1 theelepel sambal
  • 125 gram rode linzen
  • munt
  • rode pepervlokken (pul biber)
  • citroensap
  • stuk (Turks) bruinbrood of 4 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
  2. Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
  3. Fruit de ui zacht in de olijfolie.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Was de linzen in een zeef.
  6. Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de linzen en 600 ml water toe en breng dit aan de kook.
  7. Laat de soep ca. 20 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Was de munt en snijd het klein.
  9. Maak de soep op smaak met munt, wat pepervlokken en citroensap. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept