Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Volkoren simit

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 7 gram (1 zakje) gedroogde gist
  • 200 ml halfvolle melk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ca. 100 ml water
  • 3 eetlepels Pekmez (druivensiroop of druivenmelasse)
  • 100 gram sesamzaad

Materialen

plasticfolie, bakpapier

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel en de droge gist in een kom en meng.
  2. Voeg de melk en de olijfolie toe. Voeg het water gecontroleerd toe aan de mengsel en kneed alles goed. Het deeg mag niet plakken aan je handen.
  3. Dek het deeg af met een plastic folie en laat een uur rijzen.
  4. Warm de oven voor op 200 °C.
  5. Vorm 16 balletjes van het deeg en rol iedere balletje uit tot een sliert van ongeveer 30 cm.
  6. Neem voor iedere simit 2 sliertjes en draai ze om elkaar heen en knoop de uiteinden aan elkaar vast.
  7. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  8. Doe in een kom de pekmez en 3 eetlepels water en roer goed.
  9. Rooster het sesamzaad in een droge pan goudgeel en laat het afkoelen op een bord.
  10. Leg iedere simit in het pekmezmengsel en daarna in het bord met geroosterde sesamzaad en daarna op het bakplaat. Bak de simit in de hete oven in 30 minuten gaar.

Informatie over dit recept

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 375 kcal 375 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept