Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Courgette Mucver

Courgette Mucver

Diëtist Gülsah Kayar maakte dit lekkere gerecht voor ons. Gülsah: "‘Mucver’ is een hartige ‘koek’ die graag wordt gegeten als bijgerecht bij maaltijden. De originele variant is nogal vet omdat deze wordt gefrituurd. Voor dit recept hebben wij ervoor gekozen om 'm in de oven te bakken."
  • 12 personen
  • meer dan 30 minuten
  • lunch
  • 80 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 80 gram magere Turkse witte kaas
  • 2 eieren
  • 5 bosuien
  • 15 takjes peterselie
  • 10 takjes dille
  • 50 gram volkorenmeel
  • 7 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, chilivlokken
  • 1 eetlepel nigellazaad

Materialen

Cakevorm (1 liter), bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  3. Schil de courgettes. Rasp het vruchtvlees en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Prak de kaas fijn met een vork.
  5. Klop de eieren los.
  6. Maak de bosui, peterselie en dille schoon en snijd fijn.
  7. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder.
  8. Voeg alles toe aan de geraspte courgette en meng goed. Breng op smaak met peper en chilivlokken.
  9. Doe het mengsel in de vorm en verdeel het nigellazaad erover.
  10. Bak het gerecht 30 minuten in de hete oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog eens 15 minuten.
  11. Laat een beetje afkoelen. Stort het op een plank en snijd het in plakken.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar van diëtistenpraktijk Nutry

Gülsah Kayar weet wat ze doet in de keuken. Qua smaak natuurlijk. En als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Voor ons maakte ze een aantal recepten! 

Meer recepten van Gülsah:

Gevulde Turkse paprika’s met bulgur (Bulgurlu biber dolmasi)
Turkse hartige pannenkoeken (Kaygana)
Mungbonen salade (Mas Fasulyesi Salatasi)
Gevulde abrikozen hapje (Kayisi Tatlisi) 
Turkse snijbonenstoofpot
Turkse linzensoep (Mercimek corbasi)
Volkoren simit
Gevulde aubergine
Warme ayran soep
Menemen (Turks ei met tomaat)
Türlü (groentestoofpot met rundvlees)
Ezogelin soep

Variaties

Lekker met cacik (tzatziki) van 150 ml halfvolle yoghurt, 100 gram geraspte komkommer, 1 uitgeperst teentje knoflook, gemalen komijn en peper.

Ingrediënten over?

Dille:
Bewaar het in nat keukenpapier onderin de koelkast nog 5 dagen. Maak er deze romige pasta met zalm en dille mee. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 80 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.