Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Was de aubergines en snijd om en om repen van de schil. Prik met een satéprikker of een vork gaatjes in de aubergines.
-
Bestrijk de aubergines met wat olijfolie en leg in een ovenvaste schaal.
-
Bak de aubergines in de hete oven in 30 minuten gaar. Prik er met een vork in om te voelen of ze gaar zijn. De aubergine moeten helemaal zacht zijn.
-
Pel de ui en de helft van de knoflook en snijd klein.
-
Was de groene pepers. Verwijder van de helft van de peper de zaadlijsten en steel en snijd de peper in smalle ringen.
-
Ontvel de tomaat en snijd in stukjes.
-
Fruit de ui en de knoflook in de rest van de olijfolie zacht. Bak de ringen peper kort mee.
-
Bak de stukjes tomaat mee en het gehakt gaar en rul. Breng op smaak met peper.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 °C.
-
Snijd de gare aubergines in de lengte doormidden. Duw het vruchtvlees wat naar de randen en vul de helften met het gehaktmengsel.
-
Verdun de paprikapuree met het water en schep dit over de auberginehelften.
-
Snijd de overgebleven groene peper in de lengte door en leg op de auberginehelften.
-
Giet een beetje water in de ovenschaal en laat de aubergines in de oven nog 20 minuten verder gaar worden.
- Was de kruiden en snijd klein.
-
Pers de overgebleven knoflook uit boven een kom.
-
Was de komkommer en rasp het boven de knoflook. Voeg de yoghurt, dille en wat munt toe. Zet de cacik even apart.
-
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Serveer de bulgur en de cacik bij de aubergines.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar
Gülsah Kayar van diëtistenpraktijk Nutry weet wat ze doet in de keuken. Ze maakt gerechten vol smaak én als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Meer recepten van Gülsah:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.