Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Surinaamse bami met komkommer op zuur

Deze 'bami' maken we een keer met volkorenspaghetti. Het geeft een wat andere bite, maar is zeker lekker én niet te vergeten gezond. Jennifer Jessica hielp ons aan dit recept!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 1 kleine komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 5 takjes selderij
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Was de komkommer en snijd hem in blokjes. Maak de komkommer op smaak met azijn en zet even apart.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  5. Was de selderij en snijd de blaadjes klein.
  6. Snijd de kip in smalle repen.
  7. Laat de spaghetti goed uitlekken.
  8. Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie.
  9. Bak de repen kip en de paprika mee. Voeg de spaghetti toe en laat alles goed heet worden.
  10. Maak het op smaak met de selderij, het vijfkruidenpoeder, de ketjap en royaal peper.
  11. Serveer de komkommer op zuur erbij.

Ingrediënten over?

Vijfkruiden poeder over? Gebruik het in deze lekkere stamppot met gemarineerde tofu. 

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Tropische amandelpannenkoeken

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,1 gram 2,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept