Variaties
Lekker met zelfgemaakt Surinaams zuurgoed. Snijd hiervoor een halve komkommer in halve plakken en een halve rode ui in ringen. Doe deze in een afsluitbare pot of bakje en voeg 40 ml azijn, 125 ml lauwwarm water, ½ eetlepel suiker en 1 kruidnagel toe. Bewaar het zuurgoed in de koelkast.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Samenwerking
Dit recept heeft een oké van Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’.

Jen maakte voor ons ook een aantal recepten, bekijk ze!
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken