Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe krijg ik met afvallen een platte buik of slanke bovenbenen?

Als je afvalt, gaat dit geleidelijk over je hele lichaam. Je krijgt dus geleidelijk minder buikvet en slankere bovenbenen. Het is met afvallen niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden, zodat bijvoorbeeld alleen je buik of bovenbenen slanker worden. Wat je wel kan doen is je buik- en beenspieren trainen.

Als het vet rond je middel verdwijnt, kun je wel gaan trainen om je buikspieren zichtbaarder te maken. En nog een enorme opbrengst: hoe minder buikvet, hoe kleiner het risico op ernstige chronische ziekten. Zo kun je ook je beenspieren trainen om strakkere benen te krijgen. Ondanks wat sommige adverteerders beweren, is het niet mogelijk om alleen vet te verbranden rondom je buik of bovenbenen.

Vorm van je lichaam

De vorm van je lichaam is afhankelijk van allerlei factoren zoals je afkomst, je geslacht en je leeftijd. Sommige mensen hebben een smallere taille dan anderen. Als je een gezond gewicht hebt en je buikomtrek prima is, hoef je niet af te vallen voor je gezondheid. Ook al is je buik niet even strak als die van een fotomodel. Niet iedereen is helemaal afgetraind en dat hoeft ook niet. Met een BMI tussen de 18,5 en 25 plus een normale buikomtrek zit je goed.

Bekijk of je een gezond gewicht hebt.

Een paar kilo afvallen

Wil je toch iets afvallen met een gezond gewicht? Bekijk onze tips om af te vallen. Wat je reden ook is om wat gewicht te willen verliezen, zorg dat je geleidelijk afvalt met een gezond voedingspatroon als basis en (ruim) boven de grens van ondergewicht blijft.