Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Neda Oliai
Neda: "Naast een schaal vol verse kruiden, wordt yoghurt veelal als luchtige tegenhanger geserveerd bij wat zwaardere stoofgerechten. Maar yoghurt wordt ook als voorgerecht gegeten (bijvoorbeeld als warme of koude soep), als nagerecht met wat honing, of als snack in de vorm van een dipsaus. In dat laatste geval wordt de yoghurt gevuld met groenten, noten en/of rozijnen. Vooral in de zomermaanden is zo’n dip een verfrissende toevoeging aan je borrelplank of mezze-tafel vol Midden-Oosterse snacks."
Ben je benieuwd naar de andere recepten van Neda? Kijk eens hier:
Spaanse tortilla op z'n Perzisch
Wortelsalade met granaatappeldressing
Rijst met sperziebonen (Lubia polo)
Linzensoep met tamarinde en geroosterde zoete aardappelen
Afghaanse aubergineschotel
Mahi met dukkah en geurige bulgur
Klassieke Perzische salade
Gevulde paprika's (Dolmeh felfel)
Kruiden frittata (Kuku sabzi)
Kip met saffraan en citroen
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Griekse yoghurt over? Maak er dit lekkere toetje mee: yoghurt met peer en druiven.