Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Joojeh kebab

Joojeh kebab

Neda Oliai schreef voor ons dit heerlijke recept voor kip met saffraan en citroen, geïnspireerd op de Iraanse keuken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 455 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 5 saffraandraadjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 (gele) paprika
  • 8 trostomaatjes
  • 120 gram magere Franse kwark
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel sumak
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 200 gram kipfilet of kipdijfilet
  • stuk volkorenbrood zoals Turkse pide of Libanees platbrood

Bereiding

  1. Maak saffraanwater: maal de saffraandraadjes in een vijzel tot poeder, voeg 1 eetlepel kokend water toe en laat het trekken.
  2. Pel de ui en was de courgette, paprika en tomaten.
  3. Snijd de ui in halve ringen van ongeveer 2 cm.
  4. Snijd de courgette in de breedte door de helft en in repen van ongeveer 2 cm.
  5. Snijd de paprika in repen van ongeveer 2 cm.
  6. Meng in een kom 80 gram van de kwark met de ui, kurkumapoeder, sumak, het citroensap, een halve eetlepel olijfolie en het saffraanwater. 
  7. Voeg de kip toe en schep het om zodat deze goed bedekt is met de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het ten minste een uur marineren in de koelkast. 
  8. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  9. Meng de groente met de overgebleven eetlepel olijfolie.
  10. Zorg ervoor dat alle groente goed bedekt zijn. Leg de gesneden courgette en paprika in rijen naast elkaar op de bakplaat.
  11. Schep de kip met de uien uit de marinade en plaats deze bij de courgette en paprika.
  12. Rooster het 10 minuten in de oven. 
  13. Leg de tomaten na 10 minuten ook op de bakplaat en rooster het geheel nog 10 minuten of tot de groente en de kip gaar zijn.         
  14. Schep de gesneden groenten op een bord, snijd de kip in reepjes en leg deze bovenop de groenten. Schep de overgebleven kwark over het gerecht en geef er volkorenbrood bij.

Ingrediënten over?

Kwark over? Maar er dit lekkere toetje mee: vanillekwark met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand niet klimaatvriendelijk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (kip, kalkoen, eend) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 455 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 42 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.