Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm.
-
Leg de plakken op een bakplaat met een vel bakpapier.
Bestrijk de aubergines met de helft van de olijfolie en rooster de aubergines
ongeveer 10-15 minuten in de oven.
-
De aubergines moeten enigszins zacht worden,
maar hun vorm nog behouden. Laat wat afkoelen.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Was de paprika, koriander en munt. Snijd de paprika in blokjes. Hak de koriander en de munt klein.
-
Verhit de olie in een diepe koekenpan
en bak de ui en paprika onder regelmatig roeren tot de ui licht karamelliseert
(ongeveer 10 minuten op middelhoge stand).
-
Voeg de kurkuma en baharat toe en bak deze mee
tot de geuren vrijkomen.
-
Doe de gepelde tomaten, het stukje bouillontablet en de koriander erbij en roer het geheel goed door.
-
Voeg de aubergineplakken toe. Om dat te doen,
schep je eerst de helft van de saus uit de pan in een kom. Arrangeer de plakken
aubergine op de (overgebleven) tomatensaus in de koekenpan en schep vervolgens
de tomatensaus in de kom weer terug in de pan, over de aubergines.
-
Voeg
eventueel zoveel water toe, totdat alle aubergineplakken onder
staan. Dek de pan af en laat het 30 minuten op een laag vuurtje sudderen.
- Meng voor de yoghurtdip, de kwark met het
citroensap, een geperst teentje knoflook en munt. Roer het goed en bewaar in de koelkast.
-
Om te serveren schep je een laag yoghurt op een
serveerschaal. Leg daarop een laag aubergines met wat tomatensaus eroverheen.
Schep daaroverheen weer wat van de yoghurtdip. Herhaal deze stap met de overige
aubergineplakken en yoghurt.
-
Dit gerecht is heerlijk met volkoren Libanees platbrood.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Neda Oliai
Neda Oliai deelt met ons de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten. Meer recepten van Neda:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.