Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Surinaamse saotosoep

Samen met Jennifer Jessica maakten we deze smaakvolle soep. Ideaal voor een lekkere lunch!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • stukje laoswortel (grootte van 1 duim)
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 salam- of laurierblaadjes
  • 4 pimentkorrels
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eieren
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram taugé
  • 6 takjes selderij
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken en halveer de teentjes knoflook.
  2. Schil het stuk gember en de laos.
  3. Breng 600 ml water aan de kook met de ui, de knoflook, de gember, de laos, de stengel sereh, de salamblaadjes, de pimentkorrels en het stuk bouillontablet. Laat dit 20 minuten zacht koken.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de taugé in een zeef onder de kraan.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Doe een flinke schep rijst en een portie taugé in een kom. Schep er kokende soep op. Garneer met een half ei, selderij en gebakken uitjes. 

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel over? Snijd hem in plakjes en maak er lekkere thee van. Voor wat extra frisheid voeg je schijfjes citroen of sinaasappel toe. 

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Taugé is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 270 kcal 270 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept