Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse saotosoep

Surinaamse saotosoep

Samen met Jennifer Jessica maakten we deze smaakvolle soep. Ideaal voor een lekkere lunch!

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch
  • 250 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram gember
  • 10 gram laoswortel
  • 400 ml water
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 salam- of laurierblaadjes
  • 4 pimentkorrels
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eieren
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram taugé
  • 6 takjes selderij
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken en halveer de teentjes knoflook.
  2. Schil het stuk gember en de laos.
  3. Breng het water aan de kook met de ui, de knoflook, de gember, de laos, de stengel sereh, de salamblaadjes, de pimentkorrels en het stuk bouillontablet. Laat dit 20 minuten zacht koken.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de taugé in een zeef onder de kraan.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Doe een flinke schep rijst en een portie taugé in een kom. Schep er kokende soep op. Garneer met een half ei, selderij en gebakken uitjes. 

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel over? Snijd hem in plakjes en maak er lekkere thee van. Voor wat extra frisheid voeg je schijfjes citroen of sinaasappel toe. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Taugé'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 250 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 36 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 12 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept