Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse pindasoep met tom tom

Surinaamse pindasoep met tom tom

Zelf pindasoep maken? Dat is helemaal niet moeilijk! In deze soep gaan balletjes met bakbanaan (tom tom). Banaan en pinda is echt een gouden combinatie.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 takjes selderij
  • 600 ml water
  • 4 pimentkorrels
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 3 tomaten
  • 100 gram pindakaas 100%
  • 1 bakbanaan
  • peper

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd klein.
  2. Was de selderij en snijd klein. 
  3. Kook het water met de uien, bouillontablet, pimentkorrels en de helft van de selderij in 20 minuten gaar.
  4. Was de tomaten en snijd klein.
  5. Roer de pindakaas met een paar eetlepels bouillon los in een kom.
  6. Voeg de pindakaas en de helft van de tomaten door de bouillon en kook dit 20 minuten.
  7. Snijd de uiteinden van de banaan af en pel de banaan.
  8. Kook de banaan in weinig water in 15 minuten zacht. Laat afkoelen.
  9. Prak de banaan fijn. Vorm er met natte handen balletjes van.
  10. Meng de bananenballetjes (tom tom) door de soep en breng op smaak met peper.
  11. Garneer de soep met de rest van de tomaat en selderij.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bladselderij over? Bewaar de takjes in vochtig keukenpapier, dan zijn ze nog ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. Lekker in deze warme wrap met vlees en taugé.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 31 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 17 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept