Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse nasi met boontjes en eierreepjes

Surinaamse nasi met boontjes en eierreepjes

Deze nasi komt uit de koker van Jennifer Jessica van 'Surinaams koken met Jen'. Bedankt Jen!
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 590 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 400 gram sperziebonen
  • 6 takjes verse selderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de uien en knoflook klein en de paprika in blokjes.
  4. Snijd de sperziebonen doormidden.
  5. Was de selderij en snijd klein.
  6. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  7. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de ui en knoflook zacht.
  8. Bak de paprika mee.
  9. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Breng op smaak met de ketjap, selderij en wat peper.
  10. Klop de eieren los en meng de rest van de ui en knoflook door.
  11. Bak van het eiermengsel in de rest van de margarine tot een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
  12. Hak de pinda's grof en garneer over de sperziebonen.
  13. Serveer de nasi met de reepjes omelet en de sperziebonen.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rijst:
Rijst over? Het is lang houdbaar wanneer je het koel, donker en droog bewaart. Verpak de rijst afgesloten, bijvoorbeeld in een voorraadbus. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 590 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 16 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 20 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept