Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse nasi met boontjes en eierreepjes

Surinaamse nasi met boontjes en eierreepjes

Deze nasi komt uit de koker van Jennifer Jessica van 'Surinaams koken met Jen'. Bedankt Jen!

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 595 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 400 gram sperziebonen
  • 6 takjes selderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de uien en knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  6. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  7. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin ? ui en de helft van de knoflook zacht.
  8. Bak de blokjes paprika mee.
  9. Voeg de gare rijst toe en bak kort mee. Maak de rijst op smaak met de ketjap, royaal peper en de selderij.
  10. Klop de eieren los en meng er de rest van de ui en de knoflook door.
  11. Bak van het eiermengsel in de rest van de margarine een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
  12. Hak de pinda's grof en strooi ze over de uitgelekte sperziebonen.
  13. Serveer de nasi met de reepjes omelet en de boontjes.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Rijst over? Rijst is lang houdbaar wanneer je het koel, donker en droog bewaart. Verpak de rijst afgesloten, bijvoorbeeld in een voorraadbus. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 595 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 16 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 20 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept