Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de uien en knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
-
Breek de sperziebonen eenmaal.
-
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
-
Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
-
Verwarm 1½ eetlepel vloeibare margarine en fruit hierin 1½ ui en de helft van de knoflook zacht.
-
Bak de blokjes paprika mee.
-
Voeg de gare rijst toe en bak kort mee. Maak de rijst op smaak met de ketjap, royaal peper en de selderij.
-
Klop de eieren los en meng er de rest van de ui en de knoflook door.
-
Bak van het eiermengsel in de rest van de margarine een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
-
Hak de pinda's grof en strooi ze over de uitgelekte sperziebonen.
-
Serveer de nasi met de reepjes omelet en de boontjes.
Ingrediënten over?
Rijst over? Rijst is lang houdbaar wanneer je het koel,
donker en droog bewaart. Verpak de rijst afgesloten, bijvoorbeeld in een voorraadbus.
Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica
Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Meer recepten van Jen
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken