Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse bietensalade

Surinaamse bietensalade

Jennifer Jessica hielp ons aan deze frisse bietensalade met een zuurtje.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 615 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 150 gram mais (uitlekgewicht, blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rode biet (gekookt)
  • 1 eetlepel zilveruitjes, zoetzuur
  • 2 augurken
  • zwarte peper
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 5 takjes selderij
  • 2 volkoren pistoletjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in 20 minuten gaar.
  3. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  4. Laat de maïs uitlekken. 
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit heel fijn.
  6. Maak de bieten schoon en snijd ze in blokjes.
  7. Snijd de zilveruitjes en de augurken klein.
  8. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom. Prak of stamp de aardappelen klein. Voeg de maïs, ui, knoflook, bietjes, zilveruitjes en augurken toe en stamp alles klein.
  9. Maak de salade op smaak met peper en de yoghurt.
  10. Was de selderij en snijd het klein.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Garneer de bietensalade met het selderijblad en parten ei.
  13. Serveer de salade met volkoren pistoletjes. 

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Ingrediënten over?

Selderij:
Bladselderij over? Snijd de blaadjes fijn en vries ze in in porties. Het kruid is zo 3 maanden houdbaar. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 615 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 90 gram
Waarvan suikers 21 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 29 gram
Zout
1,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept