Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Surinaamse bietensalade

Jennifer Jessica hielp ons aan deze frisse bietensalade met een zuurtje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 150 gram maïs (blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 eetlepel zilveruitjes, zoetzuur
  • 2 kleine augurken
  • 5 takjes selderij
  • zwarte peper
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren pistoletjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  3. Kook de eieren hard.
  4. Laat de maïs uitlekken. 
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit heel fijn.
  6. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  7. Snijd de zilveruitjes en de augurken klein.
  8. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom. Prak of stamp de aardappelen klein. Voeg de maïs, de ui, de knoflook, de bietjes, de zilveruitjes en de augurken toe en stamp alles klein.
  9. Maak de salade op smaak met peper en de yoghurt.
  10. Was de selderij en snijd het klein.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Garneer de bietensalade met het selderijblad en parten ei.
  13. Serveer de salade met volkoren pistoletjes. 

Ingrediënten over?

Bladselderij over? Snijd de blaadjes fijn en vries ze in in porties. Het kruid is zo 3 maanden houdbaar. 

Dit recept maakten we samen met Jennifer Jessica

Jen van 'Surinaams koken met Jen' maakt de heerlijkste gerechten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt.

Jen

Meer recepten van Jen

Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept