Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodje Surinaamse sardientjes

Broodje Surinaamse sardientjes

Dit broodje is heerlijk als lunch.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 1 blikje sardientjes in tomatensaus
  • 1 kleine rode ui
  • ¼ komkommer
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 bruine pistolets

Bereiding

  1. Halveer de sardientjes in de lengte en neem de graat eruit.
  2. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  4. Was de selderij en snijd het klein.
  5. Verwarm de margarine in de pan en bak de uitjes een paar minuten.
  6. Voeg de sardientjes en de selderij toe en warm het goed door. 
  7. Snijd de pistolet open en beleg ze met komkommer en uienringen en leg er de sardientjes met een lepel tomatensaus op.
  8. Strooi er wat selderij over.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Gebruik de rest van de komkommer in een salade.

Samenwerking

Dit recept heeft een oké van Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’.

Jen

Jen maakte voor ons ook een aantal recepten, bekijk ze!
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 395 kcal 395 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept