Ingrediënten
Voor ca. 6 porties heb je 100 gram groenten nodig, bijvoorbeeld wortels, bloemkool, sperziebonen of tomaat.
Bereidingswijze
Maak de groente schoon en snijd in stukjes. Kook de groente met een paar lepels water en een deksel op de pan in ca. 4 – 6 minuten gaar. Prak het met een paar lepels kookvocht. Voeg eventueel nog wat kookvocht, water of melk toe.
Bewaren
Verdeel de gepureerde groente in 6 porties. 1 portie is om direct te geven aan je kind, 1 portie bewaar je afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Vries de rest in, in een ijsblokjesbakje, diepvrieszakjes of doosjes. Bewaar ze hooguit 3 maanden.
Ontdooien
Laat voor het gebruik het hapje afgedekt in de magnetron ontdooien. Afgedekt in de koelkast laten ontdooien kan ook. Het opwarmen van het hapje kan ook als volgt: doe het afgesloten potje in een pannetje met heet water (au bain marie). Of doe het in de flessenwarmer. Reken voor het ontdooien in de magnetron: 1 eetlepel (ongeveer gelijk aan 1 ijsblokje) staat voor 20-30 seconden op ca. 750 watt. Roer na de helft van de tijd het hapje goed door.
Temperatuur
Proef altijd eerst zelf een hapje om te bepalen of het niet te koud of te warm is.
Meer suggesties en recepten voor eerste hapjes vind je in de Gezond Groeien App.
sluiten