Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Surinaamse rotiwrap met ei en kousenband

Surinaamse rotiwrap met ei en kousenband

Een traditioneel recept met pit.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 630 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 gram aardappel
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel massala
  • 1 (madame Jeanette) peper
  • 2 tomaten
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 400 gram kousenband
  • 2 volkoren rotivellen of wraps

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de uien en knoflook en snijd ze in snippers.
  4. Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de helft van de uien en knoflook. Bak de gemalen komijn en de massala mee tot het gaat geuren.
  5. Was de madame Jeanette.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Doe de tomaten, de hele madame Jeanette, de blokjes aardappel en de bouillon bij de uien en laat dit 10 minuten stoven.
  8. Maak de kousenband schoon en snijd in stukjes.
  9. Bak de rest van de ui en de knoflook in de overige olie glazig. Voeg de kousenband toe met een scheutje water en kook de groente in 8-10 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Warm de parten ei in de saus op.
  11. Verwijder de madame Jeanette.
  12. Verwarm per persoon een rotivel aan beide kanten 10 seconden in een droge pan. Vul met kousenband, aardappel en ei en serveer

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Samen met

Dit recept heeft een oké van Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’.

Jen

Jen maakte voor ons ook een aantal recepten, bekijk ze!
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 630 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 20 gram
Eiwit 28 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept