Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Professionals in opleiding
Gezond
Duurzaam
Veilig
Voedselomgeving
Productsamenstelling en etiket
Informatiebronnen en tools
Food Innovation Bachelor's Award
Professionals in opleiding
Op deze site hebben we de belangrijkste informatiebronnen verzameld die het Voedingscentrum biedt voor professionals in opleiding. De informatie is geklusterd op thema. Daarnaast lees je hier meer over de onderbouwing van onze adviezen, onze werkwijze en hoe je gebruik kunt maken van onze informatie.
Gezond
Wat is gezonde voeding? Welke onderbouwde adviezen kun je geven? Hier vind je de belangrijkste info op een rij.
Duurzaam
Duurzaam eten wordt steeds belangrijker. Wat is duurzame voeding? En welke bronnen kun je gebruiken?
Veilig
Voedselveiligheid, hygiƫne, bestrijdingsmiddelen, E-nummers... veilig eten is een breed thema.
Voedselomgeving
De omgeving speelt een belangrijke rol bij gezond, duurzaam en veilig eten.
Productsamenstelling
Het etiket laat zien hoe en waar een product is samengesteld.
Informatiebronnen en tools
Wat voor informatie en tools bieden wij voor professionals in opleiding?
FIBA (Bachelors Award)
Het Voedingscentrum daagt elk jaar studenten uit om een gezond en duurzaam product te ontwikkelen. De studenten met het beste gezonde en duurzame product winnen de Food Innovation Bachelor's Award (FIBA).
Meer over het Voedingscentrum
Werkwijze en financiering
Samenwerken
Onder een PPS verstaan wij: (Een PPS is een) tijdelijk samenwerkingsverband tussen twee of meer organisaties uit publieke én private sectoren die middelen, risico’s...
Contact
Contact consumenten Contact professionals Adres en bereikbaarheid Bezuidenhoutseweg 105 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 85700 2508 CK, Den Haag
Over ons
In Nederland wordt al sinds 1941 voorlichting gegeven over goed eten door het Voedingscentrum (dat toen nog Voorlichtingsbureau van den Voedingsraad heette). Sindsdien is...
Wetenschappelijk onderbouwd
Voedingswetenschap begrijpen
Voedingswetenschap is complex, omdat je met een grote hoeveelheid factoren te maken hebt, zoals verschillen in leefstijl en genetische factoren. Ook voedingsmiddelen zelf...
Vertalen onderzoek naar advies
Voedingswetenschap is een complexe wetenschap. De experts van het Voedingscentrum zijn op de hoogte van alle belangrijke onderzoeken. Wij geven alleen adviezen op basis van...
Soorten onderzoek uitgelegd
De voedingswetenschap legt verbanden tussen voeding en gezondheid en probeert zo tot onderbouwde voedingsadviezen te komen. Er zijn vele typen voedingsonderzoek, zoals meta-analyses,...
Betrouwbare informatie herkennen
Op internet vind je vaak tegenstrijdige voedingsadviezen. Ook verschijnen er op blogs en nieuwssites regelmatig nieuwe onderzoeken naar voeding en gezondheid. Hoe herken...
Laatste nieuws
18 jan
Ga je winterdip te lijf met gezond eten
Een verlengde lockdown, donkere dagen én blue monday: de winterdip kan dit jaar harder toeslaan dan ooit. Gelukkig zijn er tips om ons te wapenen tegen deze sombere...
04 jan
In 2021 gezonder eten? Zo gaat het je lukken!
Veel Nederlanders maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ze willen bijvoorbeeld afvallen, gezonder eten of iets doen voor het milieu. Maar zo’n voornemen kan moeilijk...