Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Borstvoeding geven buitenshuis

Wanneer je op stap bent met je baby, kun je in principe je kindje overal borstvoeding geven. Sommige moeders voelen zich wat onprettig wanneer ze in het openbaar voeden. Maar dat is nergens voor nodig! 
Lees onze tips voor borstvoeding geven buitenshuis.

Tip 1: (T)ja, de voedingsbeha

Een voedingsbeha gaat aan de voorkant open, zodat je je baby makkelijk kunt voeden.

Een voedingsbeha gaat aan de voorkant open, zodat je makkelijk kunt voeden. Dat is handiger dan een gewone beha (ook thuis!). Schuif je een gewone beha omhoog om te voeden, dan kan hij zodanig knellen dat melkkanaaltjes dichtgedrukt worden en de melkstroom stagneert. Tegenwoordig heb je voedingsbeha's ook in leuke (kanten, satijnen) varianten.

Tip 2: Draag laagjes

Er is tegenwoordig kleding voor borstvoeding te koop in speciaalzaken. Maar je kunt ook zelf de juiste kleding creëren. Trek een rekbaar hemdje aan met daarop een rekbaar shirt of trui. Je kunt dan het hemdje omlaag trekken, tot onder je borst. Het shirtje of de trui schuif je omhoog, tot boven je borst. Zo ligt je tepel bloot en is er verder niets te zien. Zeker omdat je kindje er ook nog voor ligt.

Tip 3: Extra camouflage?

Tip 2 niet genoeg? Met een jasje over je schouder kun je de zijkant afschermen. Ook met een sjaal kun je je kindje en je borst bedekken. Niemand die meer wat ziet.

Tip 4: Kies een strategische plek

Voor je kind is beter om niet te veel afleiding te hebben tijdens de borstvoeding. Ook jij vindt het misschien niet prettig om de borst te geven op een drukke plek, bijvoorbeeld in een restaurant. Kies een plekje uit aan de zijkant of in een hoekje. En ga met je rug naar de mensen gekeerd zitten als jij dat fijner vindt.

Tip 5: Let op het ‘voeden kan hier’ beeldmerk

Met het beeldmerk ‘voeden kan hier’ geven bedrijven en openbare instellingen aan dat jij op hun locatie welkom bent om je kind de borst te geven. Het beeldmerk is te vinden bij onder andere horeca-ondernemingen, winkels, attractieparken, musea en andere openbare gelegenheden. Het beeldmerk hangt op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld bij de ingang. Wil je weten welke locaties al het beeldmerk hebben?