Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wat zijn de grootste fabels over afvallen?

Over afvallen bestaan veel fabels. Zo zouden bepaalde producten helpen om af te vallen, zoals citroensap en water. En soms wordt beweerd dat je op een bepaald tijdstip moet eten, of juist niet. Wat is daar nu allemaal van waar?

Omdat geloven in fabels ervoor kan zorgen dat het afvallen niet lukt, of moeizaam gaat, hebben we een aantal vragen onderaan deze pagina over afvallen op een rij gezet. Hopelijk helpt het jou in je weg naar een gezond gewicht.

Wat werkt om af te vallen

Ons advies om succesvol en blijvend af te vallen? Het aanpassen van je levensstijl. Eet minder, gezonder, gevarieerder, laat producten met veel suiker en vet staan, en pas op met alcohol. En beweeg meer. Afvallen duurt zo misschien langer, maar je voeding in kleine, maar uitdagende stapjes aanpassen, kan helpen om je nieuwe, gezonde eetpatroon makkelijker vol te houden. Het Voedingscentrum heeft een stappenplan ontwikkeld dat je stap voor stap helpt naar een gezonder gewicht. Bovendien is de kans groter dat het gewichtsverlies blijvend is.

Check jouw kennis over afvallen Check jouw kennis over afvallen

Wie probeert een paar kilo’s te verliezen, krijgt vaak een hoop goedbedoelde raad. Zie jij door de bomen het bos nog? Beantwoord deze 8 vragen en kijk of jouw kennis up-to-date is.