Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Wat zijn de grootste fabels over afvallen?

Over afvallen bestaan veel fabels. Zo zouden bepaalde producten helpen om af te vallen, zoals citroensap en water. En soms wordt beweerd dat je op een bepaald tijdstip moet eten, of juist niet. Wat is daar nu allemaal van waar?

Omdat geloven in fabels ervoor kan zorgen dat het afvallen niet lukt, of moeizaam gaat, hebben we een aantal vragen over afvallen op een rij gezet. Hopelijk helpt het jou in je weg naar een gezond gewicht.

Wat werkt om af te vallen

Ons advies om succesvol en blijvend af te vallen? Verander je levensstijl. Eet minder, gezonder, gevarieerder en laat producten met veel suiker en vet staan, en pas op met alcohol. En beweeg meer. Afvallen duurt zo misschien langer, maar het is makkelijker vol te houden. Het Voedingscentrum heeft een stappenplan ontwikkeld dat je stap voor stap helpt naar een gezonder gewicht.

Check jouw kennis over afvallen

Check jouw kennis over afvallen

Wie probeert een paar kilo’s te verliezen, krijgt vaak een hoop goedbedoelde raad. Zie jij door de bomen het bos nog? Beantwoord deze 8 vragen en kijk of jouw kennis up-to-date is. 

Start
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.