Vergoeding: ja, bij geneeskundige doelen, zoals bij overgewicht (afvallen) en ziekten. En in aanvullende verzekering.
Vanuit de basisverzekering krijg je 3 uur per jaar vergoed als er een geneeskundig doel is, bijvoorbeeld bij: ondergewicht (BMI van 18,5 of lager), overgewicht (BMI van 25 of hoger), hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes, COPD, coeliakie, maag-darmproblemen, ondervoeding, kanker en (vermoeden van) voedselovergevoeligheden en -allergieën.
Er zijn verzekeraars die de diëtetiek volledig vergoeden met een aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekering. In de ketenzorg is er geen maximaal aantal uren.
Ook zonder geneeskundig doel kun je altijd naar de diëtist, je krijgt het dan alleen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kun je vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Let op: de kans is groot dat je in dat geval meer premie betaalt dan dat je vergoed krijgt vanuit de verzekering.
Kijk bij jouw verzekering naar de voorwaarden. Verzekeraars vragen soms om een verwijzing van de huisarts voor ze vergoeden.
De meeste verzekeraars hebben met bepaalde diëtisten een contract afgesloten. Bij die diëtisten krijg je dan 100% vergoed. Bij andere diëtisten moet je een deel zelf betalen.
sluiten