Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stoba di boonchi Wowo Pretu (stoofschotel van zwartoogbonen)

Stoba di boonchi Wowo Pretu (stoofschotel van zwartoogbonen)

Dit gerecht is ontwikkeld door Jurino Ignacio. Jurino: "Deze vegan stoofschotel is zo lekker dat je het vlees helemaal niet mist!"

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram zwarte oogbonen (gedroogd)
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt gemalen komijn
  • ½ theelepel korianderzaad
  • mespunt paprikapoeder
  • mespunt kaneel
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 (oude) bruine boterhammen
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

  1. Was de zwarte oogbonen. Week ze 8 uur in ruim water.
  2. Kook daarna de bonen in schoon water 20 minuten.
  3. Maak de ui, de bleekselderij en de knoflook schoon. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in blokjes.
  4. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten zacht in wat margarine.
  5. Pers de knoflook er bovenuit. Voeg de komijn, korianderzaad, paprikapoeder en kaneel toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, de zwarte oogbonen en zoveel water toe dat alles net onder staat.
  7. Laat het gerecht 20 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  8. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de rest van de margarine krokant.
  10. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  11. Strooi de broodblokjes en de basilicum over de stoofschotel en serveer de rijst erbij.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe de tomatenblokjes die je overhebt in een bewaarbakje. Het is nog 2 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. Gebruik de rest in dit lekkere pastagerecht met ratatouille!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 72 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 19 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept