Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stoba di boonchi Wowo Pretu (stoofschotel van zwartoogbonen)

Stoba di boonchi Wowo Pretu (stoofschotel van zwartoogbonen)

Dit gerecht is ontwikkeld door Jurino Ignacio. Jurino: "Deze vegan stoofschotel is zo lekker dat je het vlees helemaal niet mist!"

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde zwarte oogbonen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt gemalen komijn
  • ½ theelepel korianderzaad
  • mespunt paprikapoeder
  • mespunt kaneel
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 (oude) bruine boterhammen
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

  1. Was de zwarte oogbonen. Week ze 8 uur in ruim water.
  2. Kook de bonen in schoon water 20 minuten.
  3. Maak de ui, de bleekselderij en de knoflook schoon. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in blokjes.
  4. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten zacht in 1 eetlepel margarine.
  5. Pers de knoflook er bovenuit. Voeg de komijn, korianderzaad, paprikapoeder en kaneel toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, de zwarte oogbonen en zoveel water toe dat alles net onder staat.
  7. Laat het gerecht 20 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  8. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de rest van de margarine krokant.
  10. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  11. Strooi de broodblokjes en de basilicum over de stoofschotel en geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe de tomatenblokjes die je overhebt in een bewaarbakje. Het is nog 2 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. Gebruik de rest in dit lekkere pastagerecht met ratatouille!

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Sopa di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept