Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Piska na fornu

Piska na fornu

Dit recept voor vis uit de oven is gemaakt door de Antilliaanse Jurino Ignacio. Jurino vertelt ons hierbij: 'Mijn oma leerde het me vroeger al: eten is om te delen!'
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 420 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 200 gram zeebaars
  • 1 citroen
  • ½ madame Jeanette of rode peper
  • 2 paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • (zwarte) peper
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram kerstomaten
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400 gram zoete aardappelen

Materialen

Ovenschaal

Bereiding

  1. Maak de vis schoon en snijd met een scherp mes kerven in de zijkant van de vis. Was je handen.
  2. Was de citroen en pers de helft uit. Druppel de citroensap over de vis.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Maak de peper, de helft van de paprika's en de knoflook schoon en snijd in stukken.
  5. Pureer de peper met de paprika, knoflook, oregano, het komijnzaad en wat peper tot een pasta.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kruidenpasta kort op lage temperatuur.
  7. Maak de rest van de paprika en de tomaten schoon. Snijd de paprika in repen en halveer de tomaten.
  8. Schep de helft van de kruidenpasta in de buikholte van de vis en leg de vis in een ovenschaal. Bestrijk de vis met de rest van de pasta en was je handen.
  9. Schik de paprika en tomaten om de vis.
  10. Was de rozemarijn.
  11. Snijd de rest van de citroen in dunne plakken. Leg de plakken citroen en de rozemarijn op de vis.
  12. Dek af met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie.
  13. Bak de vis in de oven in 20-25 minuten gaar.
  14. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in weinig water in 10-15 minuten gaar.
  15. Serveer de aardappelen bij de vis met groente.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino Ignacio

Jurino Ignacio is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. Meer recepten van Jurino:

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat zeebaars. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies voor gekweekte zeebaars met ASC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 420 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 35 gram
Waarvan suikers 27 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.