Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pastasalade met mango en paprika

Pastasalade met mango en paprika

Jurino Ignacio deelde met ons het recept voor deze vrolijke salade. Hij is expert in de Antilliaanse keuken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • lunch
  • 430 kcal

Ingrediënten

  • 1 maiskolf
  • 100 gram volkoren penne
  • ½ (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • ½ madame Jeanette peper
  • 3 takjes verse koriander
  • ½ mango
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • gemberpoeder
  • gemalen komijn
  • 120 gram krabvlees (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Verwijder de bladeren van de maiskolf en trek de draden eraf.
  2. Breng de maiskolf in ruim water aan de kook en kook in 12-15 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is.
  3. Snijd met de botte kant van een mes de maiskorrels van de kolf.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Pel de ui en snijd heel fijn.
  6. Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes.
  7. Snijd de peper klein.
  8. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  9. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  10. Was de limoen, rasp wat van de schil en pers het sap uit.
  11. Maak een dressing van de slasaus, olijfolie, geraspte limoenschil, limoensap, peper, gemberpoeder en komijn.
  12. Laat de pasta uitlekken. Meng de dressing, mais, ui, paprika, peper, koriander en mango door de pasta.
  13. Verdeel het krabvlees in stukjes en schep door de salade.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. Meer recepten van Jurino:

Variaties

Vervang de krab door tonijn uit blik en de madame Jeanette peper door een rode peper of chilivlokken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropische groente met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Mango is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor schaal- en schelpdieren met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 430 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 22 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 21 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.