Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Marokkaanse charmilla

Marokkaanse charmilla

Dit recept is gemaakt door Safia van Healthy food bij Safia.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch
  • 425 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ¼ rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • ¼ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 250 ml water
  • 2 eieren
  • 2 stukken Marokkaans bruinbrood of 6 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd met een scherp mes een kruis in de bolle kant van de tomaten. Leg de tomaten 30 seconden in het kokende water. Neem ze eruit en trek het velletje eraf.
  3. Snijd de tomaten in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  5. Snijd het stukje paprika in reepjes.
  6. Pel de knoflook en snijd het klein.
  7. Was de koriander en de peterselie en snijd het klein.
  8. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  9. Voeg de paprika, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de kruiden, de specerijen en het water toe en breng aan de kook. Laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht pruttelen.
  10. Breek de eieren boven de saus en laat ze met het deksel op de pan gaar worden.
  11. Strooi wat komijnzaad over de eieren en serveer er brood bij.

Variaties

Vervang het Marokkaanse brood eventueel door volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Tomatenpuree over?
Doe de rest over in een bakje en bewaar afgedekt nog 3 dagen in de koelkast. Gebruik het bijvoorbeeld in deze kruidige Marokkaanse linzenstoof. 

Safia maakte nog meer recepten voor ons:
Marokkaanse pannenkoeken 
Marokkaanse vissoep
Tajine met kip en pompoen
Marokkaanse witte bonenstoof (loubia)
Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 425 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 18 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept