Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
-
Houd een eetlepel gesneden ui achter voor de salade.
-
Was de peterselie en koriander en snijd fijn.
- Spoel de linzen af en laat uitlekken in een zeef.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook.
-
Voeg de peterselie, koriander, tomatenpuree, tomatenblokjes, kurkuma, komijn, gember, linzen, wat peper en het water toe.
-
Laat de linzen op middelhoge stand met de deksel op de pan in 15-20 minuten gaar worden. Voeg zo nodig nog wat extra water toe.
-
Was de tomaten, paprika en komkommer en snijd klein.
-
Snijd de olijven klein en meng samen met de achtergehouden ui en de azijn door de groente.
-
Serveer de gestoofde linzen met de salade en Marokkaans brood.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Safia
Safia van 'Healthy food by Safia' maakt de heerlijkste recepten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt. Meer recepten van Safia:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.