Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Houd een eetlepel gesneden ui achter voor de salade.
-
Was de peterselie en koriander en snijd de blaadjes fijn.
-
Doe de linzen in een zeef en was ze goed.
-
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
-
Voeg de peterselie, koriander, tomatenpuree, tomatenblokjes, kurkuma, komijn, gemberpoeder, peper, linzen en het water toe.
-
Laat de linzen op middelhoog vuur met de deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar worden. Voeg zo nodig nog wat extra water toe.
-
Was de tomaten, de paprika en de komkommer en snijd alles klein.
-
Snijd de olijven klein en meng ze samen met de achtergehouden ui en azijn door de groente.
-
Serveer de gestoofde linzen met de salade en Marokkaans brood.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Safia
Safia van 'Healthy food by Safia' maakt de heerlijkste recepten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt. Meer recepten van Safia:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.